7. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte autentický recept na římské těstoviny carbonara? Naše verze tohoto lahodného italského jídla vám přinese ten pravý římský zážitek. Určitě si oblíbíte spojení al dente těstovin, křehké slaniny, smetany, vejce a parmazánu. Připravte si toto jednoduché, přesto bohaté jídlo a potěšte své chuťové pohárky. S naším receptem budete moci snadno připravit římské těstoviny carbonara přímo ve vaší kuchyni.
Suroviny
- 300 g římských těstovin
- 200 g slaniny
- 3 vejce
- 50 g parmazánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi osmahněte na menším plameni nakrájenou slaninu, dokud nebude křupavá.
- Ve velkém hrnci povařte těstoviny ve slané vodě podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
- Ve sklenici rozšlehejte vejce s nastrouhaným parmazánem a přidejte trochu soli a pepře.
- Pokud jsou těstoviny hotové, scedíme je a přendáme do pánve se slaninou.
- Počkejte několik minut, aby se těstoviny trochu vychladily, a pak přilijte směs vajec a parmazánu. Důkladně promíchejte, aby se všechna těstovina obalila směsí.
- Pokud je těstovina příliš suchá, můžete přidat trochu vody z vaření těstovin nebo smetany.
- Podávejte ihned ozdobené zbytkem parmazánu a čerstvým nasekaným petrželem.