21. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Římská pikantní pasta carbonara
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na římskou pikantní pastu carbonara vám přinese neodolatelnou chuť Itálie. Římská pikantní pasta carbonara je lahodně bohatá na vůni a dochuť. Naše jednoduchá a rychlá verze vás přesvědčí, že carbonara není jen o slanině a sýru, ale o harmonických chutích, které váš jazyk potěší. Připravte si svůj vlastní kulinářský zážitek a vytvořte si skvělý večeři plnou dobroty.

Suroviny

  • 250 g těstovin (penne, fusilli nebo spaghetti)
  • 200 g pancetty
  • 2 stroužky česneku
  • 3 vejce
  • 100 g sýru Pecorino Romano
  • 1 lžička čerstvého mletého pepře
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Na sporáku ohřejte vodu a uvařte těstoviny podle pokynů na obalu. Poté je sceďte.
  2. Pancettu nakrájejte na menší kousky. Olivový olej rozehřejte na pánvi a přidejte pancettu. Smažte ji, dokud není křupavá.
  3. Do pánve přidejte prolisovaný česnek a orestujte ho spolu s pancettou.
  4. V menší misce rozšlehejte vejce, přidejte nastrouhaný sýr Pecorino Romano a čerstvě mletý pepř. Dobře promíchejte.
  5. Přidejte uvařené těstoviny do pánve se smaženou pancettou a česnekem. Zamíchejte a poté odeberte pánvi z ohně.
  6. Nakonec přidejte směs se vejci, sýrem a pepřem. Dobře promíchejte, aby se těstoviny obalily tuhou omáčkou.
  7. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody z vaření těstovin.
  8. Pokud je omáčka příliš tekutá, nechte ji lehce zhoustnout na mírném ohni za častého míchání.
  9. Svačte hotovou římskou pikantní pastu carbonara s nastrouhaným sýrem Pecorino Romano a servírujte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *