8. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Rigatoni s rajčatovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Rigatoni s rajčatovou omáčkou – Skvělý recept na lahodné italské jídlo! Rigatoni al dente smíchané s bohatou rajčatovou omáčkou plnou aromatických bylinek a zeleniny. Tato jednoduchá a chutná večeře je ideální pro každou příležitost. Dopřejte si kousek Itálie ve svém talíři s tímto nesmírně lahodným jídlem.

Suroviny

  • 400 g rigatoni
  • 400 g rajčatového passaty
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • sůl a pepř podle chuti
  • ½ lžičky cukru
  • sýr na posypání (dle chuti)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli do zlatova.
  2. Přidejte na drobno nakrájený česnek a orestujte ho krátce.
  3. Přidejte rajčatovou passatu a směs promíchejte.
  4. Přidejte sušené oregano, bazalk a cukr. Dobře osolte a opepřete podle chuti.
  5. Omáčku nechte při mírném varu dusit asi 20 minut, občas promíchávejte.
  6. V mezičase uvařte v osolené vodě rigatoni podle návodu na balení.
  7. Uvařené těstoviny sceďte a přidejte do pánve s rajčatovou omáčkou. Promíchejte.
  8. Před podáváním můžete posypat sýrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *