8. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Rigatoni s rajčatovou omáčkou – Skvělý recept na lahodné italské jídlo! Rigatoni al dente smíchané s bohatou rajčatovou omáčkou plnou aromatických bylinek a zeleniny. Tato jednoduchá a chutná večeře je ideální pro každou příležitost. Dopřejte si kousek Itálie ve svém talíři s tímto nesmírně lahodným jídlem.
Suroviny
- 400 g rigatoni
- 400 g rajčatového passaty
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 6 lžic olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- sůl a pepř podle chuti
- ½ lžičky cukru
- sýr na posypání (dle chuti)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidejte na drobno nakrájený česnek a orestujte ho krátce.
- Přidejte rajčatovou passatu a směs promíchejte.
- Přidejte sušené oregano, bazalk a cukr. Dobře osolte a opepřete podle chuti.
- Omáčku nechte při mírném varu dusit asi 20 minut, občas promíchávejte.
- V mezičase uvařte v osolené vodě rigatoni podle návodu na balení.
- Uvařené těstoviny sceďte a přidejte do pánve s rajčatovou omáčkou. Promíchejte.
- Před podáváním můžete posypat sýrem.