24. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na italský ričet s parmezánem a bazalkou. Tento tradiční pokrm je bohatý na chuť a snadno připravitelný. Skvělá kombinace čerstvé bazalky a voňavého parmezánu jistě okouzlí vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš recept a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 250 g rýže říčet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g nasekaných rajčat z plechovky
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 g strouhaného parmezánu
- Čerstvá bazalka
- Sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na oleji orestujeme nasekanou cibuli a česnek.
- Přidáme nasekaná rajčata a necháme vařit asi 10 minut.
- Přidáme rýži, zalijeme vývarem a vaříme do měkka.
- Před podáváním přidáme nadrobno nakrájenou bazalku a nastrouhaný parmezán.
- Ochutíme solí a pepřem.