4. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Restovaná zelenina s kari a rýží je lahodné vegetariánské jídlo, které potěší všechny milovníky exotického kuchyně. Skvělá kombinace různých druhů zeleniny restovaných s kari a podávaných s aromatickou rýží vám zajistí nezapomenutelný gastronomický zážitek. Tento recept je rychlý, jednoduchý a zaručeně vám dodá energii na celý den. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést lahodnými chutěmi.
Suroviny
- 1 cibule
- 1 paprika
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 1 plechovka naklíčených cizrny
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce kari koření
- Soľ a korenie podľa chuti
- 200g dlouhozrnné rýže
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a zrestujeme nakrájanou cibuli.
- Přidáme nakrájenou papriku, mrkev a cuketu a restujeme do změknutí zeleniny.
- Přidáme cizrnu a kari koření a restujeme dalších pár minut.
- Na pánvi uvaříme rýži podle návodu na obalu.
- Po uvaření zeleniny a rýže smícháme a dochutíme solí a kořením.
- Podáváme teplé jako samostatné jídlo nebo přílohu.