4. 4. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Restaurace Žluté dýně
zdroj: Recepty 24/7

Restaurace Žluté dýně vám přináší jedinečný zážitek z ‌tradiční české kuchyně‌ s moderním nádechem. Navštivte nás a ochutnejte naše lahodné pokrmy připravené z ⁤čerstvých ⁣sezónních surovin. U nás si můžete vychutnat⁤ nejen chutné hlavní jídla, ale i dezerty a koktejly. Přijďte si vychutnat atmosféru naší restaurace a objevte nové chuťové zážitky.⁢ Bookujte stůl ještě dnes!

Suroviny:

  • 1⁣ velká dýně hokkaido
  • 400g brambor
  • 1⁤ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100ml smetany ke ⁣šlehání
  • sůl, pepř, olivový ⁢olej, tymián

Postup:

  1. Dýni očistíme, oloupeme ⁢a⁤ nakrájíme na menší kousky.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Cibuli ⁤a česnek oloupeme ‌a nakrájíme na jemné kousky.
  4. Na ⁤pánvi rozehřejeme trochu olivového‍ oleje a osmahneme cibuli s česnekem.
  5. Přidáme nakrájenou dýni a brambory a restujeme asi 5 minut.
  6. Zalijeme zeleninovým vývarem‍ a necháme vařit⁣ do měkka.
  7. Poté směs rozmixujeme ⁢a ‌přidáme smetanu ke šlehání.
  8. Osolíme, ⁢opepříme a přidáme tymián.
  9. Necháme lehce ⁢prohřát a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *