4. 4. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Restaurace Žluté dýně vám přináší jedinečný zážitek z tradiční české kuchyně s moderním nádechem. Navštivte nás a ochutnejte naše lahodné pokrmy připravené z čerstvých sezónních surovin. U nás si můžete vychutnat nejen chutné hlavní jídla, ale i dezerty a koktejly. Přijďte si vychutnat atmosféru naší restaurace a objevte nové chuťové zážitky. Bookujte stůl ještě dnes!
Suroviny:
- 1 velká dýně hokkaido
- 400g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 100ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, olivový olej, tymián
Postup:
- Dýni očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kousky.
- Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a osmahneme cibuli s česnekem.
- Přidáme nakrájenou dýni a brambory a restujeme asi 5 minut.
- Zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit do měkka.
- Poté směs rozmixujeme a přidáme smetanu ke šlehání.
- Osolíme, opepříme a přidáme tymián.
- Necháme lehce prohřát a můžeme podávat.