10. 1. 2025
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na Karhúův Chowder, který si můžete vychutnat v restauraci s výhledem na moře. Tato hustá polévka s mořskými plody a metnou příchutí Karhúy je skvělou volbou pro milovníky rybích pokrmů. Připravte si ho jednoduše doma a užijte si lahodnou chuť moře v každém soustu.
Suroviny
- 2 lžíce máslo
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 brambory, nakrájené na kostičky
- 1 mrkev, nakrájená na malé kousky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1/4 šálku univerzální mouky
- 4 šálky kuřecího vývaru
- 1 šálka smetana ke šlehání
- 1/2 šálku Karhúa likéru
- 1 šálek kukuřice
- 1 šálek uzeného lososa, nakrájeného na kostičky
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte máslo a osmahněte cibuli, brambory, mrkev a česnek, až zjemnějí.
- Přidejte mouku a smažte, dokud nezezlátne.
- Zvolna přilijte kuřecí vývar a za stálého míchání vařte, dokud omáčka nezhoustne.
- Přidejte smetanu, Karhúu, kukuřici a uzený losos a vařte asi 10 minut, dokud se všechny ingredience nespojí.
- Ochutnejte a podle chuti přidejte sůl a pepř.
- Servírujte teplé a můžete ozdobit nasekanou petrželkou nebo strouhaným sýrem.