10. 1. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Restaurace s metným Karhúa Chowder
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na Karhúův Chowder, který si můžete vychutnat v restauraci s výhledem na moře. Tato hustá polévka s mořskými plody a metnou příchutí Karhúy je skvělou volbou pro milovníky rybích pokrmů. Připravte si ho jednoduše doma a užijte si lahodnou chuť moře v každém soustu.

Suroviny

  • 2 lžíce máslo
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 brambory, nakrájené na kostičky
  • 1 mrkev, nakrájená na malé kousky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1/4 šálku univerzální mouky
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 1 šálka smetana ke šlehání
  • 1/2 šálku Karhúa likéru
  • 1 šálek kukuřice
  • 1 šálek uzeného lososa, nakrájeného na kostičky
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpalte máslo a osmahněte cibuli, brambory, mrkev a česnek, až zjemnějí.
  2. Přidejte mouku a smažte, dokud nezezlátne.
  3. Zvolna přilijte kuřecí vývar a za stálého míchání vařte, dokud omáčka nezhoustne.
  4. Přidejte smetanu, Karhúu, kukuřici a uzený losos a vařte asi 10 minut, dokud se všechny ingredience nespojí.
  5. Ochutnejte a podle chuti přidejte sůl a pepř.
  6. Servírujte teplé a můžete ozdobit nasekanou petrželkou nebo strouhaným sýrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *