23. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Rendang z hovězího masa
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na tradiční indonéské jídlo – Rendang z hovězího masa. Skvělá kombinace exotických koření a lahodného masa, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš jednoduchý návod a uvařte si lahodné Rendang doma. Vaše rodina a přátelé budou nadšení!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 palice skořice
  • 4 hřebíčky
  • 4 kardamomové lusky
  • 4 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky mleté kurkumy
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 4 lžičky papriky
  • 4 lžíce oleje
  • 400ml kokosového mléka
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce tamarindové pasty
  • 1 lžíce cukru
  • Soľ a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidejte koření (skořici, hřebíček, kardamom, koriandr, kurkumu, kmín, papriku) a míchejte asi 1 minutu.
  3. Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a restujte ho, dokud nezezlátne.
  4. Přilijte kokosové mléko, sójovou omáčku, tamarindovou pastu a cukr.
  5. Dejte poklop a nechte vařit asi 2-3 hodiny, dokud masa není měkké a omáčka nezhoustne.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *