23. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na tradiční indonéské jídlo – Rendang z hovězího masa. Skvělá kombinace exotických koření a lahodného masa, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš jednoduchý návod a uvařte si lahodné Rendang doma. Vaše rodina a přátelé budou nadšení!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 palice skořice
- 4 hřebíčky
- 4 kardamomové lusky
- 4 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky mleté kurkumy
- 2 lžičky mletého kmínu
- 4 lžičky papriky
- 4 lžíce oleje
- 400ml kokosového mléka
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce tamarindové pasty
- 1 lžíce cukru
- Soľ a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte nasekanou cibuli a česnek.
- Přidejte koření (skořici, hřebíček, kardamom, koriandr, kurkumu, kmín, papriku) a míchejte asi 1 minutu.
- Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a restujte ho, dokud nezezlátne.
- Přilijte kokosové mléko, sójovou omáčku, tamarindovou pastu a cukr.
- Dejte poklop a nechte vařit asi 2-3 hodiny, dokud masa není měkké a omáčka nezhoustne.
- Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo chlebem.