9. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Rendang s krůtím masem
zdroj: Recepty 24/7

Rendang s krůtím masem je exotický indonéský pokrm plný bohatých a pikantních chutí. Tento tradiční recept využívá křehkého a aromatického krůtího masa, které se vaří v husté omáčce z kokosového mléka a směsi koření. Přidání kafirových lístků, citronové trávy, česneku a šalotek dodává tomuto jídlu silnou a výraznou chuť. Bezlepkový a bezlaktózový recept, který nepřekvapí pouze vaše chuťové pohárky, ale také se stane kulinářskou showstopperem na vašem stole.

Suroviny

  • 500g krůtího masa (nakrájeného na menší kousky)
  • 2 cibule (nasekané)
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 4 cm kousek zázvoru (oloupaného a nastrouhaného)
  • 2 chilli papričky (nasekané)
  • 2 lžíce oleje
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce tamarinového koncentrátu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 2 citronové listy
  • 1 lžička soli

Postup

  1. V hrnci na středně vysoké teplotě rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek, zázvor a chilli papričky. Smažte, dokud se cibule nezestříbří.
  2. Přidejte krůtí maso a smažte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
  3. Přidejte kokosové mléko, tamarinový koncentrát, mletý koriandr, mletý kmín, kurkumu, třtinový cukr, citronové listy a sůl. Promíchejte a nechte vařit na středním ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka neztuhne. Občas zamíchejte, aby se předešlo připálení.
  4. Porce rendang podávejte s rýží nebo těstovinami. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *