16. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Rendang s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Rendang je tradiční indonéské jídlo s bohatou a exotickou chutí. Tento recept ‌přináší výjimečnou verzi rendangu připravenou s hovězím masem. Díky ​dlouhému dusení v kořeněném kokosovém mléce se maso stává měkkým a ⁤šťavnatým. Rendang s hovězím masem je pikantní, ale zároveň plné výrazných chutí. Snažíte se nalézt novou inspiraci pro svou kuchyni? Vyzkoušejte tento autentický‍ indonéský recept a učiňte‍ večeři nezapomenutelnou.

Suroviny

  • 500 ‌g ⁢hovězího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 2 chilli papričky
  • 400 ml kokosového⁤ mléka
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce tamarindového koncentrátu
  • 2⁣ lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého⁤ kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • sůl podle ⁤chuti

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli, česnek, zázvor a chilli papričky nasekejte ​jemně.
  3. Nahřejte olej ve velkém hrnci a osmahněte na něm cibuli, česnek, ‍zázvor a chilli⁢ papričky, dokud nezačnou vonět.
  4. Přidejte hovězí maso a orestujte ho ⁢ze všech stran, dokud nezezlátne.
  5. Přidejte mletý koriandr, ‌kmín a kurkumu a promíchejte.
  6. Přilijte kokosové⁤ mléko ⁤a přidejte tamarindový koncentrát a hnědý cukr. Přiveďte k varu.
  7. Zmírněte oheň a vařte pokryté přibližně 2-3 hodiny, dokud maso nezměkne a omáčka neztuhne.
  8. Zkontrolujte a případně přidejte sůl‌ podle chuti.
  9. Servírujte s rýží nebo zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *