6. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční indonéský pokrm – Rendang hovězího masa. Tento chutný recept kombinuje hovězí maso s exotickými kořeněnými omáčkami a je připravený k podávání za méně než hodinu. Pojďte ochutnat bohaté a kořeněné lahůdky z dalekého východu.
Suroviny:
- 500g hovězího masa
- 400ml kokosového mléka
- 4 ks hřebíčku
- 4 ks kardamonu
- 2 cm skořice
- 3 lžíce oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky kurkumy
- 2 lžičky čerstvé muškátové skořice
- 2 lžičky jemně mletého kmínu
- 2 lžičky jemného mletého pepře
- 2 lžičky jemně mleté chilli papriky
- 2 lžičky třtinového cukru
Postup:
- Nejprve si připravíme kořenící směs. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm na drobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Přidáme kurkumu, muškátovou skořici, kmín, pepř, chilli papriku a třtinový cukr. Promícháme a necháme chvíli restovat.
- Poté přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a necháme ho zatáhnout kořením.
- Přilijeme kokosové mléko a přidáme celé hřebíčky, kardamon a skořici.
- Pomalu dusíme pod poklicí asi 2-3 hodiny, dokud se maso nezměkne a neochutná.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji na konci zahustit trochou kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě.
- Rendang podáváme s jasmínovou rýží nebo indonéským chlebem naan.