25. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodné indonéské jídlo – hovězí maso rendang s kokosem. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit křehké a aromatické maso, které se bude rozpouštět na jazyku. Nechte se unést exotickými chutěmi a vyzkoušejte tento tradiční pokrm plný koření a kokosových tónů.
Suroviny:
- 600g hovězího masa (krkovička nebo roštěnka)
- 400ml kokosového mléka
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 palice skořice
- 4 hřebíčky
- 3 kardamomové lusky
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 2 lžičky třtinového cukru
- sůl
- olej
- čerstvá koriandr na dochucení
Postup:
- Maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek nasekejte na jemno.
- Na pánvi rozpalte olej a orestujte cibuli, česnek, skořici, hřebíček a kardamom, dokud cibule nezezlá.
- Přidejte kousky masa a restujte, dokud nezezlá.
- Přidejte kurkumu, koriandr, kmín a cukr a restujte dalších pár minut.
- Přilijte kokosové mléko a vařte na mírném plameni asi 2-3 hodiny, občas promíchávejte.
- Osolte podle chuti.
- Pokud je omáčka příliš řídká, vařte déle, dokud nezhoustne.
- Servírujte s vařenou rýží a posypte nasekaným koriandrem.