16. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Recept z vegetariánské kuchyně: Bulharský červený hrášek.
zdroj: Recepty 24/7

Chutný vegetariánský recept na bulharský červený hrášek, plný lahodných bulharských příchutí a bohatých na živiny. Oslňte své chuťové pohárky s touto jednoduchou a zdravou alternativou. Skvělá volba pro vegetariány, kteří si přejí zakusit autentickou bulharskou kuchyni bez masa. Připravte tento recept snadno a rychle a užijte si ho samotné nebo jako přílohu ke svým oblíbeným pokrmům.

Suroviny

  • 2 šálky červeného hrášku
  • 1 cibule, nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce rajčatového koncentrátu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Červený hrášek dejte do hrnce a zalijte ho vodou. Vařte ho podle návodu na obalu, dokud se nezměkne. Poté sceděte a odložte stranou.
  2. Na pánvi zahřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli. Smažte ji dozlatova.
  3. Přidejte nasekaný česnek, červenou papriku a kmín. Smažte všechny ingredience spolu asi 2 minuty.
  4. Přidejte rajčatový koncentrát, mletou sladkou papriku a oregano. Dobře promíchejte.
  5. Přidejte vařený červený hrášek, osolte a opepřete dle chuti. Přidejte trochu vody, aby bylo jídlo šťavnaté.
  6. Dusťe směs na mírném plameni asi 10 minut, aby se všechny chutě spojily.
  7. Podávejte horké jako hlavní jídlo nebo přílohu. Můžete servírovat s chlebem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *