19. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si klasické české jídlo s receptem na chutný smažený kuřecí řízek se šťouchanými bramborami. Neodolatelně křupavý řízek a šťavnaté brambory vytvoří dokonalou kombinaci pro vaši rodinnou večeři. Sledujte náš snadný recept a připravte si lahodné jídlo ve svém vlastním kuchyňském prostoru.
Suroviny
- 4 kuřecí řízky
- 4 středně velké brambory
- 1 vejce
- máslo
- mouka
- strouhanka
- sůl
- pepř
Postup
- Nejprve si nalámeme nakrájíme brambory na menší kousky a uvaříme je ve slupce ve slané vodě.
- Mezitím si připravíme kuřecí řízek. Ten osolíme, opepříme a obalíme ho nejdříve v mouce, poté ve rozšlehaném vejci a nakonec v strouhance.
- Na pánvi si rozpustíme máslo a smažíme řízek z obou stran dozlatova.
- Uvařené brambory scedíme, oloupeme a rozmačkáme je se špetkou másla, solí a pepřem.
- Hotový smažený řízek podáváme se šťouchanými brambory a můžeme přidat k němu třeba i citrónový plátek nebo křupavou zeleninovou oblohu.