17. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Objednejte si indickou kuchařku s tímto receptem na lahodné pikantní kuřecí kari. Jednoduše smíchejte kousky kuřecího masa s dochucovadly a zeleninou a nechte vařit na mírném ohni, dokud se nedosáhne dokonalé chuti. Podávejte s rýží nebo naan chlebem pro dokonalou exotickou chuťovou explozi. Tento pikantní pokrm je skvělým způsobem, jak si dopřát dobroty indické kuchyně přímo v pohodlí vašeho domova.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
- 2 cibule (nakrájené na plátky)
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 2 papriky (nakrájené na proužky)
- 1 plechovka kokosového mléka
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého zázvoru
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli s česnekem.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme, dokud nezezlátne.
- Přidáme kari koření, kurkumu, zázvor a orestujeme.
- Přilijeme kokosové mléko a necháme provařit. Případně dochutíme solí a pepřem.
- Přidáme nakrájené papriky a necháme provařit do měkka.
- Servírujeme s rýží nebo naan chlebem.