28. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodný pečený bůček se zelím, který rozproudí vůně i chuťové buňky. Tento tradiční český pokrm přináší dokonalou kombinaci křupavého bůčku a jemně nakyslého zelí. Pečený bůček se zelím je skvělou volbou pro každou příležitost, stačí si jen připravit náš recept a užívat si plného chuti.
Suroviny
- 1 kg bůčku
- 1 hlávka zelí
- 4 stroužky česneku
- 3 cibule
- koření podle chuti (sůl, pepř, kmín)
- olej na pečení
Postup
- Nejprve si připravíme ingredience – nakrájíme bůček na plátky, zelí na nudličky, cibuli a česnek na drobno.
- Bůček osolíme, opepříme a podle chuti zamícháme koření.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme bůček z obou stran, dokud není krásně zlatý.
- Přidáme cibuli a česnek a necháme osmažit do zlatova.
- Přidáme zelí a dusíme pod pokličkou, dokud zelí nezměkne.
- Případně dochutíme kořením podle chuti a můžeme podávat.