17. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na tradiční libanonskou kibbeh nádivku z dužiny. Tento lahodný pokrm spojuje mleté maso s bulgurem a kořením, které vytváří bohatou a intenzivní chuť. Nechte se okouzlit exotickým kouzlem orientální kuchyně a připravte si tento lahodný pokrm doma!
Suroviny
- 500 g mletého jehněčího masa
- 1 cibule, nakrájená na drobno
- 1 šálek bulguru
- 2 lžičky mleté skořice
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mletého pepře
- Sůl podle chuti
- 1/4 šálku olivového oleje
Postup
- Nejprve připravte kibbeh nádivku tím, že smícháte mleté maso, cibuli, bulgur a koření v misce.
- Do směsi postupně přidávejte olivový olej, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
- Pečlivě promíchejte všechny suroviny, aby se dobře spojily.
- Náplň je nyní připravena k použití do kibbehů nebo na plnění pečených paprik nebo cuket.