5. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Recept na jemně kořeněné maso
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na jemně kořeněné maso plné lahodných chutí? Vyzkoušejte tento skvělý recept! Maso se nejprve marinuje v kořeněné směsi, aby absorbovalo všechny lahodné a pikantní příchutě. Po upečení se maso rozpouští na jazyku a jemně kořeněná chuť vás ihned dostane! Nenechte si ujít tento výtečný pokrm!

Suroviny

  • 500g hovězího masa (např. svíčková)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička čerstvého tymiánu (nebo 1/2 lžičky sušeného)
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si maso nakrájejte na nudličky a osolte a opepřete podle chuti.
  2. Cibuli nakrájejte na drobné kousky a česnek prolisujte.
  3. Na pánvi si rozehřejte olej a opečte maso z obou stran dozlatova.
  4. Přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a opékejte do doby, než cibule změkne.
  5. Přidejte kmín, mletou papriku a tymián a promíchejte.
  6. Pokračujte v dušení masové směsi pod pokličkou, dokud není maso měkké (cca 30 minut).
  7. Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *