10. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na italský tiramisu? Naše oblíbená verze tohoto slavného dezertu vás určitě nadchne! S námi naučíte, jak si připravit dokonalé italské tiramisu krok za krokem. Podívejte se na náš recept a užijte si lahodnou kombinaci kávy, mascarpone a savoiardových sušenek. Buon appetito!
Suroviny
- 250 g mascarpone
- 100 g cukr
- 3 vejce
- 1 balení piškotů
- 200 ml silné kávy
- 50 ml rumu
- kakao
Postup
- Oddělíme žloutky od bílků.
- V míse smícháme mascarpone s cukrem a žloutky, dokud nedostaneme hladkou směs.
- Bílky ušleháme do tuhého sněhu a opatrně vmícháme do směsi s mascarpone.
- Směs kávy a rumu necháme vychladnout.
- V pekáči vytvoříme první vrstvu piškotů namočených v kávě s rumem.
- Přidáme polovinu směsi s mascarpone.
- Pokračujeme další vrstvou namočených piškotů a zakončíme zbytkem směsi s mascarpone.
- Poklademe čerstvě prosevřeným kakao a necháme minimálně 4 hodiny odpočívat v lednici.