28. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte výtečný recept na italskou bruschettu se šunkou? Tato jednoduchá a chutná předkrmová pochoutka vás rozhodně nezklame. Křupavá plátek čerstvého pečiva je zdoben šťavnatou šunkou, která rozproudí chuťové pohárky. K tomu je přidávána výrazná rajčatová salsiccia a voňavý olivový olej. Příprava této lahůdky je rychlá a snadná, takže si ji můžete dopřát kdykoliv máte chuť na něco skvělého. Překvapte své blízké tímto jedinečným italským zážitkem a dejte jim vědět, že ovládáte umění přípravy bruschetty!
Suroviny
- 8 plátků čerstvého chleba
- 100 g italské šunky
- 4 rajčata
- 2 stroužky česneku
- Čerstvý bazalkový listy
- Extra panenský olivový olej
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Chléb nakrájejte na plátky a opečte na grilu nebo v troubě do zlatova.
- Rajčata nakrájejte na malé kostičky, česnek nasekejte na jemno a bazalku nasekejte na tenké proužky.
- Připravené ingredience smíchejte ve sklenici spolu s olivovým olejem. Osolte a opepřete podle chuti.
- Opečené plátky chleba potřete směsí z rajčat, česneku, bazalky a olivového oleje.
- Na vrch plátků chleba uložte plátky italské šunky.
- Hotovou bruschettu můžete ještě ozdobit čerstvými bazalkovými listy. Servírujte ihned jako předkrm nebo lehký snack.