26. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Klasický irácký kebab podávaný s křupavou rýží je jednoduchý a chutný recept, který si zamilujete. Připravte si domácí irácký kebab a rýži podle našeho receptu a pochlubte se skvělým jídlem, které potěší nejen vaše chuťové buňky. Naše receptura je jednoduchá a rychlá, takže se můžete těšit na výborný oběd nebo večeři během chvilky. Bon appétit!
Suroviny
- 500g jehněčího masa, nakrájeného na menší kousky
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 3 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžička koriandrového prášku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- šťáva z 1 citronu
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- vařená rýže na podávání
Postup
- V misce smíchejte cibuli, česnek, koriandrový prášek, kmín, papriku, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Přidejte nakrájené jehněčí maso do marinády a nechte nejméně hodinu odpočívat v lednici.
- Na pánvi rozpalte trochu oleje a smažte maso s marinádou dozlatova.
- Podávejte s vařenou rýží a čerstvou zeleninou.