26. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
Recept na irácký kebab s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Klasický irácký kebab podávaný s křupavou rýží je jednoduchý a chutný recept, který si zamilujete. Připravte si domácí irácký kebab a rýži podle našeho receptu a pochlubte se skvělým jídlem, které potěší nejen vaše chuťové buňky. Naše receptura je jednoduchá a rychlá, takže se můžete těšit na výborný oběd nebo večeři během chvilky. Bon appétit!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa, nakrájeného na menší kousky
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžička koriandrového prášku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • vařená rýže na podávání

Postup

  1. V misce smíchejte cibuli, česnek, koriandrový prášek, kmín, papriku, citronovou šťávu, sůl a pepř.
  2. Přidejte nakrájené jehněčí maso do marinády a nechte nejméně hodinu odpočívat v lednici.
  3. Na pánvi rozpalte trochu oleje a smažte maso s marinádou dozlatova.
  4. Podávejte s vařenou rýží a čerstvou zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *