22. 11. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte recept na lahodné fondue s kachním masem, neváhejte a vyzkoušejte náš jedinečný recept. Kachní maso je perfektní volbou pro všechny milovníky chutného jídla. S naším receptem na fondue si můžete užít křupavé a šťavnaté kousky kachního masa ponořené do lahodného sýrového fonduového dipu. Nechte se unést kombinací bohaté chuti masa a sýra a připravte si nezapomenutelný večer plný lahodných pochoutek. Naše snadno dodržitelné instrukce vám pomohou připravit rychlý a jednoduchý recept na fondue s kachním masem, který ohromí všechny vaše hosty.
Suroviny
- 500 g kachního masa (prsa nebo stehna)
- 500 ml kachního vývaru
- 200 g sýra Gruyère
- 200 g sýra Emmental
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- šťáva z 1/2 citronu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.
- Sýry nastrouháme na jemném struhadle.
- Stroužek česneku oloupeme a rozmačkáme.
- V hrnci ohřejeme kachní vývar.
- V mise smícháme nastrouhané sýry s kukuřičným škrobem.
- Do horkého vývaru přidáme citronovou šťávu a rozmačkaný česnek.
- Přilijeme směs sýrů a kukuřičného škrobu do vývaru a za stálého míchání povaříme, dokud se sýry nerozpustí a omáčka nezhoustne.
- Omáčku přelijeme do fonduového hrnce a necháme ji zahřát při nízké teplotě.
- Jednotlivé kousky masa nabodneme na fondue vidličky a ponoříme do vroucí sýrové omáčky.
- Po uvaření si maso můžeme přelít na talířek a opakovat postup až do vyčerpání surovin.