14. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na bruschetta s rajčaty? Naše lahodná verze vám bude zaručeně chutnat! Bruschetta je italské jídlo, které je vyrobené z čerstvých plátků chleba, které jsou opečené a poté potřeny česnekem a olivovým olejem. Naše varianta je posypaná šťavnatými rajčaty, bazalkou a nastrouhaným parmazánem. Tato jednoduchá a rychlá předkrmová lahůdka je skvělou volbou pro večerní párty, nebo jako lehký oběd. Vyzkoušejte náš recept na bruschetta s rajčaty a překvapte své hosty skvělou chuťí.
Suroviny
- 4 krajíce šťavnatého chleba
- 4 středně velké rajčata
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý bazalkový list na ozdobu
Postup
- Nejprve si připravíme bruschettu. Na pánvi zpředu na vysoké teplotě zahřejeme 2 lžíce olivového oleje.
- Pokrájíme chléb na cca 1,5cm silné krajíce a povaříme stranou s olivovým olejem, dokud nebudou křupavé a zlatavé.
- Mezitím si připravíme rajčata. Namočíme je do horké vody na pár sekund a poté je oloupeme. Pokrájíme je na malé kostičky a dáme do misky.
- Přidáme prolisovaný česnek, zbylý olivový olej, sůl a pepř. Všechno dobře promícháme.
- Pokud chceme, můžeme přidat také nasekaný bazalkový list pro zvýraznění chuti.
- Nakonec na mísy rozprostřeme směs rajčat a česneku na chlebové krajíce.
- Můžeme ještě posypat čerstvě nasekanou bazalkou nebo je nacpat do rozehřáté trouby na 2 minuty, aby se nabruschetta dobře zahřála.
- Dobrou chuť!