14. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
Recept na bruschetta s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na ⁢bruschetta s rajčaty?‌ Naše‌ lahodná verze vám bude zaručeně chutnat! Bruschetta ‌je italské jídlo,​ které je ⁢vyrobené z⁤ čerstvých plátků chleba,⁢ které jsou opečené a poté potřeny česnekem a ‍olivovým olejem. Naše varianta je posypaná šťavnatými rajčaty, bazalkou a ​nastrouhaným⁢ parmazánem.⁤ Tato jednoduchá a rychlá předkrmová lahůdka je skvělou volbou ⁤pro večerní ⁤párty, nebo⁤ jako lehký oběd. Vyzkoušejte⁢ náš recept na‍ bruschetta ⁣s rajčaty a‍ překvapte ⁤své hosty skvělou​ chuťí.

Suroviny

  • 4 krajíce ⁤šťavnatého chleba
  • 4 středně velké rajčata
  • 2 stroužky ⁣česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl⁢ a pepř podle chuti
  • čerstvý bazalkový list​ na ozdobu

Postup

  1. Nejprve si připravíme bruschettu.​ Na pánvi zpředu na vysoké teplotě⁢ zahřejeme 2 ‍lžíce ‍olivového oleje.
  2. Pokrájíme chléb na cca 1,5cm silné krajíce a⁤ povaříme stranou s olivovým olejem, dokud nebudou křupavé a zlatavé.
  3. Mezitím si ‌připravíme ​rajčata. Namočíme ‌je⁣ do horké vody na pár sekund a poté je oloupeme. Pokrájíme je⁣ na malé kostičky ⁣a dáme do ⁢misky.
  4. Přidáme prolisovaný česnek, zbylý ⁢olivový‍ olej, ​sůl a ‌pepř. ⁣Všechno ‌dobře promícháme.
  5. Pokud chceme,‍ můžeme ​přidat také⁢ nasekaný bazalkový list pro zvýraznění chuti.
  6. Nakonec ⁣na mísy rozprostřeme ⁤směs rajčat a⁣ česneku ⁣na chlebové krajíce.
  7. Můžeme ještě posypat čerstvě nasekanou ‌bazalkou‌ nebo je nacpat do rozehřáté trouby na 2​ minuty, aby se nabruschetta dobře zahřála.
  8. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *