1. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Recept: Kuřecí krocany s bylinkovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte nový způsob, jak připravit kuřecí maso? Vyzkoušejte tento recept na kuřecí krokany s lahodnou bylinkovou nádivkou. S jednoduchými surovinami a rychlým přípravou je to ideální pokrm pro večeři nebo oslavu. Ochutnejte křupavou slupku a nádivku plnou aromatických bylinek, které dodají masu neobyčejnou vůni a chuť. Pro skvělé výsledky doporučujeme použít kvalitní kuřecí prsa a čerstvé bylinky. Překvapte své blízké tímto jednoduchým, ale vynikajícím jídlem.

Suroviny:

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 200 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vajíčko
  • 2 lžíce petrželky
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 3 plátky toastového chleba
  • 50 ml mléka

Postup:

  1. Chleba nakrájejte na kostičky a zalijte mlékem. Nechte chvíli odstát.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nasekejte.
  3. V misce smíchejte kuřecí maso, mleté maso, nakrájenou cibuli, česnek, vajíčko, petrželku, majoránku, namočený chleba, sůl a pepř. Dobře promíchejte, až vznikne jednolitá směs.
  4. Předehřejte troubu na 180°C.
  5. Na plech položte pečící papír. Z masa vytvořte kuličky a položte je na plech. Lehce je stlačte, aby vznikly krokany.
  6. Pečte v předehřáté troubě asi 20 až 25 minut, dokud nejsou krokany zlatavě hnědé a uvnitř průběžně tepelně zpracované.
  7. S přílohou podávejte zeleninový salát nebo bramborovou kaši.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *