29. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
Recept: Jidra s jehněčím a rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné jidra s jehněčím a rýží! Tento recept vám ukáže, jak připravit chutné a zdravé jídlo plné exotických chutí. Ideální volba pro večeři nebo speciální příležitosti. Sledujte náš jednoduchý postup a překvapte své blízké tímto skvělým pokrmem.

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 200g rýže
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 papriky
  • 2 rajčata
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej
  • voda

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm na kostky nakrájenou cibuli s česnekem.
  2. Přidáme na kostky nakrájené maso, kmín, papriku, sůl a pepř a restujeme, dokud maso nezezlátne.
  3. Přilijeme trochu vody a dusíme, dokud maso není měkké.
  4. Přidáme na kolečka nakrájenou papriku a rajčata a vaříme, dokud zelenina nezměkne.
  5. V jiném hrnci uvaříme rýži podle návodu na obalu.
  6. Podáváme jehněčí s omáčkou a rýží. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *