31. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte lahodný recept na domácí ravioli plněné tradičním italským způsobem? Vyzkoušejte úžasný recept na Ravioli Vecchia Nonna! Tyto plněné těstoviny jsou vyrobeny podle tradiční rodinné receptury, která se předává z generace na generaci. Plnění zahrnuje kombinaci čerstvých bylinek, kvalitního sýra a směsi lahodných ingrediencí, které vaše chuťové buňky jistě potěší. Tato pokrmová klasika je ideální pro rodinná setkání, romantickou večeři nebo prostě jen pro spořádanou večeři. S naším podrobným návodem snadno připravíte těsto a plnění, a navíc si můžete přizpůsobit chuťové preference dle sebe. Nechtějte svůj recept na ravioli Vecchia Nonna a vyzkoušejte ho ještě dnes! Vaše chuťové pohárky vám za to děkují.
Suroviny
- 500 g čerstvého těsta na těstoviny
- 200 g mletého hovězího masa
- 100 g mletého vepřového masa
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- 1 vejce
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 100 g harvarti sýra, nastrouhaného
- 2 lžíce kvalitního olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- parmezán, nastrouhaný, na posypání
Postup
- Nejprve si připravte náplň. V míse smíchejte mleté hovězí a vepřové maso, cibuli, česnek, vejce, petrželku a nastrouhaný harvarti sýr. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Těsto na těstoviny rozdělte na polovinu. První polovinu rozválejte na tenký plát a vykrojte z něj menší kruhy pomocí klasického výkrojníku nebo sklenice. Na každý kruh dejte lžičku náplně.
- Druhou polovinu těsta rozválejte na tentýž tenký plát a přikryjte jím kruhy s náplní. Po obvodu jemně stiskněte, aby se ravioli neprotrhla. Když budete mít hotové ravioli, důkladně je osolte a opepřete.
- Velký hrnec naplňte osolenou vodou a přiveďte k varu. Vařte ravioli ve vroucí vodě asi 3-4 minuty, nebo dokud nebudou plně propečená.
- Po uvaření ravioli scedíme a podáváme posypané nastrouhaným parmezánem. Podávejte ještě horké.