27. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Ravioli se sýrem ricotta – rozkoš pro milovníky italské kuchyně! Tyto plněné těstoviny s lahodnou náplní ze sýra ricotta a bylinek zaručeně uspokojí i ty nejnáročnější chuťové pohárky. S jemným těstem a krémovým sýrem ricotta jsou tyto ravioli jednoduché a rychlé k přípravě. Dopřejte si chvíli pochoutek a oceníte autentickou italskou kvalitu přímo na svém talíři.
Suroviny
- 400 g ravioli těsta
- 250 g sýra ricotta
- 1 vejce
- 2 lžíce nastrouhaného parmezánu
- 1 stroužek česneku (nasekaný)
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1 lžíce čerstvého tymiánu (nasekaného)
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na středně velké pánvi rozehřejeme olej a přidáme nastrouhaný česnek. Orestujeme ho dozlatova.
- V míse smícháme sýr ricotta, vejce, parmezán, nasekanou petrželku a tymián. Dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem.
- Rozválejte těsto na tenký plát.
- Pomocí malého hrníčku vykrajujte kolečka ze těsta.
- Na každé kolečko dejte malou lžičku směsi ze sýra ricotta.
- Smažte ravioli na pánvi s olejem z obou stran, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
- Pokud přečnívá náplň z ravioli, můžete ji strouhnout přes ně.
- Servírujte teplé s omáčkou podle vašeho výběru nebo posypeme dalším parmezánem.