27. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na lahodné ravioli se špenátovým nádivkem, které překvapí každého svou chutí a jednoduchostí přípravy. Šťavnaté těstoviny plněné špenátem a sýrem jsou skvělou volbou pro rychlý a zdravý oběd nebo večeři. S receptem na ravioli se špenátovým nádivkem si pochutnáte s celou rodinou. A co je nejlepší – můžete si je připravit i doma! Sledujte náš krok za krokem návod a během chvilky si můžete dopřát lahodný italský pokrm.
Suroviny
- 250g kvalitního špenátu
- 250g ricotty
- 100g parmezánu
- 1 vejce
- česnek, sůl, pepř, muškátový oříšek
- čerstvý těsto na ravioli
Postup
- Nejprve uvařte špenát, sceděte ho a rozmačkejte vidličkou.
- Přidejte ricottu, nastrouhaný parmezán, prolisovaný česnek, vejce a koření dle chuti. Vše dobře promíchejte.
- Vytvořte ravioli dle instrukcí na obalu těsta. Naplňte je špenátovým nádivkem a uvařte ve vroucí osolené vodě…
- …po dobu cca 3-4 minut do měkka.
- Hotové ravioli můžete podávat s máslem, čerstvým žampionem a posypat dalším parmezánem.