23. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte dokonalý recept na Ravioli se špenátovou nádivkou? Naše lahodná verze tohoto tradičního italského jídla vám rozhodně zalíbí. S jemně zvlněnými kapsami pasta plněnými svěžím a voňavým špenátem, se tato chuťová exploze stane nezapomenutelným zážitkem pro vaše chuťové pohárky. Tento snadný a rychlý recept vám umožní získat úžasně chutné ravioli, které si oblíbíte na první kousek. Vyzkoušejte naši verzi ravioli se špenátovou nádivkou ještě dnes a připravte si skvělou večeři!
Suroviny
- 400 g ravioli (špenátových)
- 200 g čerstvého špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g parmazánu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na rozpáleném olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli.
- Přidáme na plátky nakrájený česnek a orestujeme dozlatova.
- Přidáme čerstvý špenát a dusíme, dokud nezměkne.
- Do mísy smícháme špenátovou směs s nadrobno nastrouhaným parmazánem.
- Ravioli uvaříme podle návodu na obalu, sceďte je a necháme vychladnout.
- Vychlazená ravioli naplníme špenátovou nádivkou.
- Pokud můžeme ravioli rovnou servírovat, můžeme je krátce podusit na pánev.
- Pokud chceme připravit na později, ravioli s nádivkou uskladníme v lednici a před podáváním je můžeme opéct na pánvi.
- Pokud chceme vylepšit chuť, můžeme přidat na pánev trochu másla nebo divokou bazalku.
- Podáváme s dalším parmazánem posypaným ke každému tácce.