23. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Ravioli se špenátovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte dokonalý recept na Ravioli se špenátovou nádivkou? Naše lahodná verze tohoto tradičního italského jídla vám rozhodně zalíbí. S jemně zvlněnými kapsami pasta plněnými svěžím a voňavým špenátem, se tato chuťová exploze stane nezapomenutelným zážitkem pro vaše chuťové pohárky. Tento snadný a rychlý recept vám umožní získat úžasně chutné ravioli, které si oblíbíte na první kousek. Vyzkoušejte naši verzi ravioli se špenátovou nádivkou ještě dnes a připravte si skvělou večeři!

Suroviny

  • 400 g ravioli (špenátových)
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g parmazánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na rozpáleném olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na plátky nakrájený česnek a orestujeme dozlatova.
  3. Přidáme čerstvý špenát a dusíme, dokud nezměkne.
  4. Do mísy smícháme špenátovou směs s nadrobno nastrouhaným parmazánem.
  5. Ravioli uvaříme podle návodu na obalu, sceďte je a necháme vychladnout.
  6. Vychlazená ravioli naplníme špenátovou nádivkou.
  7. Pokud můžeme ravioli rovnou servírovat, můžeme je krátce podusit na pánev.
  8. Pokud chceme připravit na později, ravioli s nádivkou uskladníme v lednici a před podáváním je můžeme opéct na pánvi.
  9. Pokud chceme vylepšit chuť, můžeme přidat na pánev trochu másla nebo divokou bazalku.
  10. Podáváme s dalším parmazánem posypaným ke každému tácce.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *