13. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Ravioli se špenátem a rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Ravioli se špenátem a rajčaty je lahodné italské jídlo, které se skládá z plněných těstovin s výraznou chutí špenátu a svěžím akcentem rajčat. Tento recept je ideální volbou pro milovníky těstovin, kteří si rádi pochutnají na pestrobarevných a vkusných jídlech. S oříškovým tónem v kombinaci s jemnou omáčkou a nadýchanými ravioli, tento recept je dokonalým spojením chuti a textury. Užijte si autentickou italskou chuť při přípravě a podávání tohoto jednoduchého a přesto lahodného pokrmu.

Suroviny

  • 400 g čerstvého těsta na ravioli
  • 300 g čerstvého špenátu
  • 2 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 100 g parmazánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na jemno nasekaný špenát a podsmažte ho do změknutí.
  3. V mezičase přiveďte osolenou vodu v hrnci k varu a připravte si mísu s ledovou vodou.
  4. Do vroucí vody vložte čerstvé těsto na ravioli a vařte podle návodu na obalu, nebo do změknutí.
  5. Poté ravioli sceďte a okamžitě dejte do ledové vody, aby se zastavil proces vaření.
  6. Oloupejte rajčata a nakrájejte je na malé kostičky.
  7. Přidejte rajčata do pánve s osmahnutou cibulí a česnekem, podlijte trochou vody a nechte dusit do změknutí rajčat.
  8. Přidejte do směsi špenátu a rajčat na jemno nastrouhaný parmazán a promíchejte.
  9. Přidejte osolte a opepřete podle chuti.
  10. Ravioli sceďte z ledové vody a podávejte s nadívkou se špenátem a rajčaty.
  11. Pokud si přejete, můžete pokapat ravioli olivovým olejem a posypat dalším strouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *