13. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Ravioli se špenátem a rajčaty je lahodné italské jídlo, které se skládá z plněných těstovin s výraznou chutí špenátu a svěžím akcentem rajčat. Tento recept je ideální volbou pro milovníky těstovin, kteří si rádi pochutnají na pestrobarevných a vkusných jídlech. S oříškovým tónem v kombinaci s jemnou omáčkou a nadýchanými ravioli, tento recept je dokonalým spojením chuti a textury. Užijte si autentickou italskou chuť při přípravě a podávání tohoto jednoduchého a přesto lahodného pokrmu.
Suroviny
- 400 g čerstvého těsta na ravioli
- 300 g čerstvého špenátu
- 2 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 100 g parmazánu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na jemno nasekaný špenát a podsmažte ho do změknutí.
- V mezičase přiveďte osolenou vodu v hrnci k varu a připravte si mísu s ledovou vodou.
- Do vroucí vody vložte čerstvé těsto na ravioli a vařte podle návodu na obalu, nebo do změknutí.
- Poté ravioli sceďte a okamžitě dejte do ledové vody, aby se zastavil proces vaření.
- Oloupejte rajčata a nakrájejte je na malé kostičky.
- Přidejte rajčata do pánve s osmahnutou cibulí a česnekem, podlijte trochou vody a nechte dusit do změknutí rajčat.
- Přidejte do směsi špenátu a rajčat na jemno nastrouhaný parmazán a promíchejte.
- Přidejte osolte a opepřete podle chuti.
- Ravioli sceďte z ledové vody a podávejte s nadívkou se špenátem a rajčaty.
- Pokud si přejete, můžete pokapat ravioli olivovým olejem a posypat dalším strouhaným parmazánem.