5. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
„Ravioli s ricottou a špenátem.“
zdroj: Recepty 24/7

Tento lahodný recept na domácí ravioli plněné ricottou a špenátem vám ukáže, jak snadné je připravit si výjimečné italské košíčky plné chutí přímo u vás doma. Jemná a krémová ricotta se kombinuje se šťavnatým špenátem, který dodává jídlu zdravou a osvěžující chuť. Nechte svou tvořivost se rozvíjet a přidejte do ravioli také oblíbené bylinky či koření. Dopřejte si luxusní italskou večeři ve chvíli, kdy si to nejvíc užíváte!

Suroviny:

  • 500 g čerstvých ravioli
  • 300 g čerstvé ricotty
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g parmazánu
  • 1 vejce
  • 1 lžička olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Špenát důkladně omyjte a zbavte ho stonků. Nakrájejte ho na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nakrájejte.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezačnou měkčet.
  4. Přidejte nakrájený špenát a dusíme do změknutí, asi 5 minut. Ochutnejte a osolte a opepřete podle potřeby.
  5. Do mísy smíchejte ricottu, nastrouhaný parmazán, rozšlehané vejce a špenátovou směs. Dobře promíchejte.
  6. V hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte ravioli podle pokynů na obalu.
  7. Uvařené ravioli sceďte a podávejte s připravenou ricottovou náplní. Můžete posypat dalším parmazánem a dochutit podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *