17. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Ravioli s ricottou a špenátem – Originální italský recept pro domácí ravioli, naplněných lahodnou směsí ricotty a čerstvého špenátu. Dopřejte si elegantní večeři s tímto jedinečným pokrmem, který zaručeně potěší vaše chuťové pohárky. Naučte se, jak snadno připravit těsto na ravioli a jak správně naplnit tyto těstoviny. Zároveň si užijte zdravou dávku vitaminů díky přítomnosti čerstvého špenátu. Vyzkoušejte tento skvělý recept dnes a nechte se inspirovat italskou kuchyní!
Suroviny
- 500 g čerstvých ravioli
- 250 g ricotty
- 200 g čerstvého špenátu
- 1 cibule, nakrájená na jemné kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 60 g parmazánu, nastrouhaného
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli. Orestujte ji dozlatova.
- Přidejte nastrouhaný parmazán a třtěte jej, dokud se nerozpustí.
- Přidejte na jemno nasekaný česnek a špenát. Smažte, dokud špenát nezmenší svůj objem a zcela uvadne.
- Do směsi přidejte ricottu a promíchejte, dokud nedostanete hladkou a tučnou směs.
- V mezičase uvařte ravioli podle návodu na obalu. Nechte je okapat.
- Ravioli smíchejte se směsí ricotty a špenátu. Přidejte máslo, sůl a pepř dle chuti. Dobře promíchejte.
- Servírujte hned, posypané parmazánem a ozdobené čerstvým špenátem.