22. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodné ravioli s ricottou? Připravte si tento jednoduchý a chutný pokrm přímo ze své kuchyně. Naše ravioli jsou plněna kvalitním ricottou a dochucena bylinkami, které dodají jídlu perfektní chuťový zážitek. Začněte vařit ještě dnes a potěšte své chuťové buňky tímto lahodným italským jídlem.
Suroviny
- 250 g ricotty
- 100 g parmezánu (nastrouhaného)
- 2 vejce
- 2 lžíce čerstvého petrželového lístku (nasekaného)
- Mletý černý pepř dle chuti
- Sůl dle chuti
- 250 g domácích těstovin
Postup
- V misce smíchejte ricottu, parmezán, vejce, petrželový lístek, pepř a sůl.
- Rozválejte těsto na tenkou placku a pomocí středně velké formičky vystříhněte kruhy.
- Do středu každého kruhu dejte lžičku připravené směsi z ricotty.
- Okraje kruhů lehce navlhčete vodou a složte na půl, vytvoří se vám půlměsíc.
- Okraje dobře spojte a pomocí vidličky zakroužkujte po okrajích, abyste vytvořili pevné spojení a ravioli nepraskly při vaření.
- V osolené vroucí vodě vařte ravioli asi 3-4 minuty, dokud nevyplovou na hladinu.
- Vařená ravioli můžete podávat se šťouchanými bramborami a posypat zbylým parmezánem.