6. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Ravioli s rajčaty a bazalkovým pestem
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na Ravioli s rajčaty a bazalkovým pestem je skvělou volbou pro všechny milovníky italské kuchyně. Kombinace čerstvých rajčat, aromatického bazalkového pesta a plněných těstovin je neodolatelná. Připravte si tento jednoduchý, ale chutný pokrm a dopřejte si výjimečnou gastronomickou zkušenost.

Suroviny

  • 400 g ravioli (podle přednosti)
  • 300 g cherry rajčátek
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g parmezánu
  • 30 g piniových oříšků
  • 30 g bazalkových lístků
  • extra panenský olivový olej
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Uvařte ravioli dle pokynů na obalu.
  2. V mezidobí si připravte bazalkové pesto. V mixéru rozmixujte česnek, piniové oříšky, bazalkové lístky, nastrouhaný parmezán a postupně přilévejte olivový olej, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  3. Rajčátka nakrájejte na půlky a vložte je do pánve s trochou olivového oleje. Orestujte je krátce na střední teplotě, dokud nezačnou měkčet.
  4. Přidejte uvařená ravioli do pánve s rajčaty a zalijte je bazalkovým pestem. Promíchejte, aby se pesto rovnoměrně rozložilo.
  5. Pokud je třeba, dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. Můžete podávat ihned a posypat parmezánem, nebo nechat chvilku odležet a podávat jako studenou pochoutku. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *