2. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Ravioli s rajčatovou omáčkou a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné domácí ravioli s rajčatovou omáčkou a bazalkou! Tento recept nášleduje tradiční italskou chuť a je perfektní kombinací chutí. Nechte se unést touto jedinečnou kombinací výborných ingrediencí.

Suroviny:

  • 250g ricotty
  • 1 vajíčko
  • 200g mouky
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Smíchejte ricottu, vajíčko a mouku do hladkého těsta. Vyválejte a nakrájejte na menší čtverečky – tvoříme ravioli.
  2. Rajčata oloupejte, zbavte stonku a nakrájejte na kostičky. Cibuli a česnek nakrájejte na jemno.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli s česnekem. Přidejte rajčata a vařte do měkkého. Osolte, opepřete a přidejte nasekanou bazalku.
  4. V osolné vodě uvařte ravioli do měkkého. Sceděte a podávejte se smetanou omáčkou. Ozdobte čerstvou bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *