2. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné domácí ravioli s rajčatovou omáčkou a bazalkou! Tento recept nášleduje tradiční italskou chuť a je perfektní kombinací chutí. Nechte se unést touto jedinečnou kombinací výborných ingrediencí.
Suroviny:
- 250g ricotty
- 1 vajíčko
- 200g mouky
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
- Smíchejte ricottu, vajíčko a mouku do hladkého těsta. Vyválejte a nakrájejte na menší čtverečky – tvoříme ravioli.
- Rajčata oloupejte, zbavte stonku a nakrájejte na kostičky. Cibuli a česnek nakrájejte na jemno.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli s česnekem. Přidejte rajčata a vařte do měkkého. Osolte, opepřete a přidejte nasekanou bazalku.
- V osolné vodě uvařte ravioli do měkkého. Sceděte a podávejte se smetanou omáčkou. Ozdobte čerstvou bazalkou.