2. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Ravioli s rajčatovou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Chutné ravioli s lahodnou rajčatovou omáčkou jsou skvělou volbou pro večeři, kterou si zamilujete. Tento italský pokrm je plný bohatých chutí a připravuje se jednoduše a rychle. Naše receptura vás provede krok za krokem, jak připravit vlastní čerstvé ravioli a vyrobit dokonale aromatickou rajčatovou omáčku. Během chvíle se můžete těšit na fantastickou večeři, kterou si zamilujete celá rodina.

Suroviny:

  • 250 g ravioli
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 400 g rajčatového pyré
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Na středně velké pánvi zahřejte olivový olej.
  2. Přidejte cibuli a česnek a osmahněte je dozlatova.
  3. Přidejte rajčatové pyré, cukr, sušený oregano, sůl a pepř.
  4. Nechejte omáčku vařit na mírném ohni asi 15 minut, aby se propojily chutě a omáčka zhoustla.
  5. V mezičase uvařte ravioli podle pokynů na obalu.
  6. Uvařená ravioli přidejte do omáčky a promíchejte.
  7. Podávejte teplé a posypte nasekanou petrželkou nebo parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *