1. 8. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte skvělý recept na ravioli s máslovou omáčkou, máte štěstí! Naše verze tohoto klasického italského jídla vás ohromí svou jednoduchostí a bohatou chutí. Naše ravioli jsou naplněna lahodnou směsí sýra a špenátu, která se perfektně doplňuje s nadýchanými těstovinami. A co tato máslová omáčka? Je bohatá na máslo, česnek a šalvěj, které spolu vytvářejí neodolatelné aroma. Připravte si toto lahodné jídlo a udělejte si oslavu vlastní kuchyně! Zásadní slova: ravioli, máslová omáčka, italská kuchyně, jednoduchost, bohatá chuť, sýr, špenát, těstoviny, máslo, česnek, šalvěj
Suroviny
- 250 g ravioli
- 50 g másla
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička nasekané čerstvé petrželky
- Čerstvě mletý černý pepř a sůl podle chuti
- Parmezán na posypání
Postup
- Nejprve uvařte ravioli podle návodu na obalu. Mezitím připravte máslovou omáčku.
- V hrnci rozehřejte máslo na středním ohni, dokud se nerozpustí a lehce nezačne hnědnout.
- Přidejte nasekaný česnek a smažte ho asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.
- Do omáčky přidejte nasekanou petrželku, černý pepř a sůl. Dobře promíchejte.
- Omáčku nechte vařit ještě 1-2 minuty, aby se všechny chutě propojily.
- Když jsou ravioli uvařené, scedíme je a vrátíme zpět do hrnce.
- Přilijte máslovou omáčku a opatrně promíchejte, aby se ravioli dobře obalily omáčkou.
- Servírujte ravioli s máslovou omáčkou okamžitě a posypte čerstvě nastrouhaným parmazánem.