6. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělý recept na ravioli s ricottou a špenátem podávaný s lahodnou paradajkovou omáčkou. Tento italský specialitní jídlo jistě potěší vaše chuťové buňky! Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si skvělý oběd nebo večeři pro svou rodinu.
Suroviny
- 300g sušených ravioli
- 250g ricotty
- 200g špenátu
- 1 paradajka
- 1 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 400g krájených paradajok z konzervy
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ, čierne korenie, sušené bylinky (napr. bazalka, oregano)
Postup
- Na panvici rozpálte olivový olej a osmahnite na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Pridajte na kúsky nakrájanú paradajku a nechajte ju zmäknúť.
- Pridajte krájené paradajky z konzervy a nechajte omáčku približne 15 minút variť na miernom ohni.
- Medzitým uvaríme sušené ravioli podľa pokynov na obale.
- Do omáčky pridajte nadrobno nakrájaný špenát a nechajte ho zvädnúť.
- Potom pridajte ricottu a premiešajte, až sa všetky ingrediencie spoja.
- Podlejte trochou vody z varenia ravioli, aby sa omáčka zahustila.
- Na záver dochuťte soľou, korením a sušenými bylinkami podľa chuti.
- Scedené ravioli podávajte s paradajkovou omáčkou a posypte čerstvo nastrúhaným parmezánom.