14. 9. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné Ratatouille z Provence s kozím sýrem, který vás okouzlí svou bohatou chutí a jednoduchostí přípravy. Skvělá kombinace čerstvých zelenin jako baklažánů, cuket, rajčat a papriky svoji chuť umocní kozím sýrem. Nechte se unést do francouzských kulinářských tradic a uvařte si tento nádherně barevný pokrm plný aromatů.
Suroviny:
- 2 baklažány
- 2 cukety
- 3 rajčata
- 1 paprika
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- čerstvá bylinky (tymián, rozmarýn, petržel)
- extra panenský olivový olej
- soľ, korenie
- 150g kozieho syra
Postup:
- Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené baklažány, cukety, rajčata a papriku. Osolíme a opepříme.
- Přidáme čerstvé bylinky a dusíme do měkka.
- Na závěr vmícháme na kostičky nakrájený kozí sýr a necháme doznít.
- Podáváme jako samostatné jídlo nebo jako přílohu s pečivem.