15. 10. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodnou ratatouille s křupavým bylinkovým kváskem. Vychutnejte si harmonii čerstvých zelenin, bylinek a chlebové kůrky v tomto tradičním francouzském pokrmu plném chutí. S tímto receptem si jednoduše připravíte lahodnou večeři plnou zdravých surovin.
Suroviny:
- 2 až 3 baklažány
- 2 cukety
- 3 rajčata
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- bylinky podle chuti (např. tymián, rozmarýn, petrželka)
- olivový olej
- sůl a pepř
- kvásek
Postup:
- Nejprve si připravíme kvásek podle receptu a necháme ho kynout alespoň 8 hodin.
- Baklažány, cukety a rajčata nakrájíme na tenké plátky, cibuli a česnek nasekáme jemně.
- Na pánvi si rozpálíme olej a osmažíme cibuli s česnekem.
- Přidáme nakrájené baklažány a cukety a dusíme do měkka.
- Přidáme nakrájená rajčata a bylinky, promícháme a necháme provařit chvíli.
- Přidáme kvásek a promícháme, necháme ještě chvíli provařit.
- Osolíme a opepříme podle chuti.
- Hotové jídlo podáváme teplé s kousky chleba nebo jako přílohu k masu.