10. 12. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Ratatouille zeleninový guláš je lahodný a zdravý recept plný čerstvé zeleniny. Tento tradiční francouzský pokrm je plný chuti a bohatý na vitamíny a minerály. Do něj můžete přidat různé druhy zeleniny, jako jsou papriky, cukety, lilek a rajčata. Pro lepší chuť se přidává také česnek, cibule a bylinky. Ratatouille zeleninový guláš je skvělý jako hlavní jídlo nebo jako příloha k vašim oblíbeným pokrmům. Uvařte si tento jednoduchý a zdravý recept a oslňte své chuťové buňky.
Suroviny
- 1 baklažán
- 2 cukety
- 2 cibule
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 3 rajčata
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Oloupejte a nakrájejte cibule na kostičky.
- Baklažány, cukety a papriky omyjte a nakrájejte na menší kousky.
- Rajčata nařežte na plátky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a cibuli osmažte dozlatova.
- Přidejte na pánvi nakrájené baklažány, cukety a papriky. Smažte, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte rajčata, prolisovaný česnek, oregano a tymián. Osolte a opepřete dle chuti.
- Nechejte guláš vařit na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud se zelenina nerozvaří.
- Před podáváním můžete posypat čerstvou natí petrželky a podávat s rýží nebo opečeným chlebem.