13. 9. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille z Provence pařezy petrželky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční francouzské jídlo – Ratatouille s čerstvými petrželkami z Provence pařezů. Tento jednoduchý, ale chutný pokrm plný zeleniny vás okouzlí nejen svým vzhledem, ale i vůní a chutí. Sledujte náš recept a připravte si tento lahodný pokrm i vy doma!

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 baklažán, nakrájený na kostičky
  • 2 cukety, nakrájené na kolečka
  • 2 papriky, nakrájené na proužky
  • 4 rajčata, oloupaná a nakrájená na kousky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 plechovka pařezů petrželky
  • Soľ a černý pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem
  2. Přidejte baklažány a cukety a restujte je do měkka
  3. Přidejte papriky a rajčata a restujte dalších 5-10 minut
  4. Přidejte sušené bylinky, osolte a opepřete podle chuti
  5. Na závěr přidejte pařez petrželky a nechte provařit ještě 5 minut
  6. Podávejte teplé jako přílohu k masu nebo samostatně s čerstvým chlebem

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *