13. 9. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční francouzské jídlo – Ratatouille s čerstvými petrželkami z Provence pařezů. Tento jednoduchý, ale chutný pokrm plný zeleniny vás okouzlí nejen svým vzhledem, ale i vůní a chutí. Sledujte náš recept a připravte si tento lahodný pokrm i vy doma!
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 baklažán, nakrájený na kostičky
- 2 cukety, nakrájené na kolečka
- 2 papriky, nakrájené na proužky
- 4 rajčata, oloupaná a nakrájená na kousky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 plechovka pařezů petrželky
- Soľ a černý pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem
- Přidejte baklažány a cukety a restujte je do měkka
- Přidejte papriky a rajčata a restujte dalších 5-10 minut
- Přidejte sušené bylinky, osolte a opepřete podle chuti
- Na závěr přidejte pařez petrželky a nechte provařit ještě 5 minut
- Podávejte teplé jako přílohu k masu nebo samostatně s čerstvým chlebem