20. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille z Provence.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na klasickou ratatouille z Provence plnou čerstvých zelenin jako rajčata, baklažány a cuketu. Tento lahodný pokrm je skvělým způsobem, jak využít sezónní ingredience a přinést na talíř slunečného jihu Francie. S námi jednoduchým, ale chutným receptem si můžete připravit tradiční ratatouille, která okouzlí chuťové pohárky všech milovníků jižního francouzského stylu vaření. Užijte si ho jako samostatné jídlo, přílohu nebo doplněk k pečivu či grilovanému masa. Bon appétit!

Suroviny

  • 2 veľké baklažány
  • 3 malé cukety
  • 2 veľké uhorky
  • 4 paradajky
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • ľanové semienka
  • olivový olej
  • soľ, korenie
  • zmes provensálskych bylín (rozmarín, tymián, bazalka)

Postup

  1. Na olejke opečieme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájané baklažány a uhorky, osolíme a podusíme.
  2. Potom pridáme nakrájané paradajky a pokračujeme v dusení.
  3. Nakoniec pridáme nakrájané cukety a dochutíme zmesou bylín, soli a korením.
  4. Podávame s posypaním ľanovými semienkami a môžeme ozdobiť čerstvou bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *