20. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na klasickou ratatouille z Provence plnou čerstvých zelenin jako rajčata, baklažány a cuketu. Tento lahodný pokrm je skvělým způsobem, jak využít sezónní ingredience a přinést na talíř slunečného jihu Francie. S námi jednoduchým, ale chutným receptem si můžete připravit tradiční ratatouille, která okouzlí chuťové pohárky všech milovníků jižního francouzského stylu vaření. Užijte si ho jako samostatné jídlo, přílohu nebo doplněk k pečivu či grilovanému masa. Bon appétit!
Suroviny
- 2 veľké baklažány
- 3 malé cukety
- 2 veľké uhorky
- 4 paradajky
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- ľanové semienka
- olivový olej
- soľ, korenie
- zmes provensálskych bylín (rozmarín, tymián, bazalka)
Postup
- Na olejke opečieme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájané baklažány a uhorky, osolíme a podusíme.
- Potom pridáme nakrájané paradajky a pokračujeme v dusení.
- Nakoniec pridáme nakrájané cukety a dochutíme zmesou bylín, soli a korením.
- Podávame s posypaním ľanovými semienkami a môžeme ozdobiť čerstvou bazalkou.