28. 10. 2023
Autor: Roman Žák
Ratatouille vnašečesku
zdroj: Recepty 24/7

​Hledáte recept na autentickou ‌českou‌ verzi​ klasické ratatouille? Neztrácejte čas hledáním, protože tady je recept‍ na ratatouille⁢ vnašečesku, ⁢který vás zaručeně⁤ nadchne! Tato ⁣lahodná a ⁢barvitá ⁣zeleninová směs je plná čerstvých ingrediencí, jako​ jsou‍ lilek, cuketa, ‌rajčata, paprika a⁢ cibule. S přidáním ‌bylinek⁤ a koření ⁤se‍ tento recept stává šťavnatou a ‌aromatickou ⁢pochoutkou. Připravte si sklenici vína ⁤a užijte si tento líbé ‌gastronomické dobrodružství s receptem‌ na ratatouille vnašečesku!

Suroviny

  • 2‍ lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kolečka
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 ‌cuketa, nakrájená​ na kostičky
  • 1 baklažán, ⁢nakrájený na kostičky
  • 1 paprika, ‌nakrájená na proužky
  • 3 rajčata, nakrájená na kostky
  • 1 lžička sušeného ​oregána
  • 1 lžička ⁢sušeného ⁤tymiánu
  • 1⁢ lžička ‍soli
  • ½ lžičky černého pepře

Postup

  1. Na rozpáleném ‌oleji osmahneme cibuli ⁢do zlatova.
  2. Přidáme česnek‍ a restujeme ještě dalších 2 minuty.
  3. Přidáme cuketu, baklažána a papriku a​ opékáme 5 minut, dokud zelenina ​změkne, ale stále zůstane⁣ křupavá.
  4. Přidáme rajčata, oregáno,‌ tymián,⁤ sůl a pepř.
  5. Vše smícháme a​ dusíme pod pokličkou 10-15 minut, dokud zelenina ⁤nezměkne⁢ a vznikne aromatická omáčka.
  6. Podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatné vegetariánské jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *