30. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille vegetariánské zeleninové jídlo
zdroj: Recepty 24/7

Ratatouille je klasické francouzské zeleninové jídlo, které perfektně kombinuje různé druhy čerstvé zeleniny. Tato vegetariánská verze ratatouille je připravena z výhradně rostlinných surovin, což ji činí skvělou volbou pro všechny, kdo preferují rostlinnou stravu. Náš jednoduchý recept vás provede krok za krokem, jak připravit tento lahodný pokrm. Užijte si bohatý mix chutí a vychutnejte si zdravou veganskou večeři plnou zeleniny.

Ratatouille vegetariánské zeleninové jídlo

Suroviny:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kolečka
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 baklažán, nakrájený na kostičky
  • 1 cuketa, nakrájená na kolečka
  • 2 papriky různých barev, nakrájené na proužky
  • 4 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 2 lžičky čerstvého tymiánu, nasekaného
  • 2 lžičky čerstvého rozmarýnu, nasekaného
  • Čerstvý petrželový nádrobek na ozdobu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Každou zeleninu nakrájejte podle uvedených instrukcí.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a na něm osmahněte cibuli do zlatova.
  3. Přidejte česnek a smažte ho s cibulí další 2 minuty.
  4. Přidejte připravenou zeleninu (baklažán, cuketa, papriky a rajčata) a promíchejte.
  5. Přidejte čerstvé bylinky (tymián a rozmarýn), sůl a pepř podle chuti.
  6. Zakryjte pánvi a vařte na středním ohni asi 30 minut, dokud se zelenina nezměkne.
  7. Podávejte ratatouille teplé s čerstvým petrželovým nádrobkem na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *