15. 2. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte chutný recept na Ratatouille se špenátem a fenyklem! Tato lahodná zeleninová směs plná vitamínů a minerálů je skvělou volbou pro vegetariány i milovníky zdravé stravy. Naučte se, jak jednoduše připravit tuto lahodnou a vydatnou pochoutku plnou chutí a vůní. Navštivte náš web pro podrobný postup krok za krokem!
Suroviny
- 1 veľká baklažán
- 2 veľké cukety
- 3 papriky (červená, žltá, zelená)
- 1 veľká cibuľa
- 500 g paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g špenátu
- 1 veľký fenykl
- olivový olej
- soľ, čierne korenie, sušené bylinky (napr. tymián, rozmarín)
Postup
- Na sporáku si pripravíme ratatouille. Na panvici s trochou olivového oleja osmažíme nakrájanú cibuľu, cesnak a nakrájaný fenykl.
- Pridáme nakrájanú baklažán, cukety a papriky. Orestujeme do mäkka a zalejeme nakrájanými paradajkami.
- Počkáme, kým zelenina zmäkne a dochutíme soľou, korením a bylinkami.
- V inej panvici na olivovom oleji orestujeme na jemno nakrájaný špenát.
- Suroviny z oboch panvíc zmiešame a necháme spolu povariť ešte pár minút. Dochutíme a podávame. Dobrú chuť!