3. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille s výpečkem
zdroj: Recepty 24/7

Ratatouille s výpečkem je lahodný a zdravý recept, který spojuje čerstvé zeleninové přísady s chutným kouskem výpečku. Tento pokrm vám poskytne skvělou kombinaci chuti, textury a výživných látek. Recept se vyznačuje různorodou zeleninou, jako jsou rajčata, papriky, cukety a baklažány, které jsou smaženy a poté duseny v kořenitých rajčatových omáčce. Vepřové nebo kuřecí výpečky jsou přidány pro dokonalou sytost a chuť. Ratatouille s výpečkem je skvělou volbou pro ty, kteří hledají jednoduchý a zároveň výživný recept. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si skvělou chuť těchto čerstvých zelenin a výpečku!

Suroviny

  • 2-3 lileky
  • 2-3 cukety
  • 2-3 papriky (různé barvy)
  • 2 cibule
  • 4-5 rajčat
  • 4-5 stroužků česneku
  • 1 až 2 pomeranče
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvé bylinky (například tymián, oregano nebo bazalka)
  • 150g výpečku (například slaniny, šunky nebo krůtí šunky)

Postup

  1. Nejprve si připravíme zeleninu. Lilek, cuketu, papriku a cibuli nakrájíme na menší kousky.
  2. Rajčata oloupeme a také je nakrájíme.
  3. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a přidáme cibuli a česnek. Orestujeme je dozlatova.
  4. Přidáme nakrájený lilek, cuketu a papriku. Promícháme a opékáme asi 5 minut, než zelenina změkne.
  5. Přidáme nakrájená rajčata, šťávu z pomeranče a bylinky. Dochutíme solí a pepřem.
  6. Podusíme zeleninu pod pokličkou asi 10-15 minut, nebo dokud není měkká.
  7. Mezitím si na jiné pánvi opečeme výpeček (slaninu, šunku nebo krůtí šunku) do křupava.
  8. Hotovou ratatouille podáváme s opečeným výpečkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *