9. 4. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na ratatouille s vlašskými ořechy a parmazánem, který spojuje bohaté chutě zeleniny s chřupavými ořechy a sýrem. Tento francouzský pokrm je skvělou volbou pro vegetariánskou večeři plnou šťavnatých zeleninových příchutí. S vynikajícím parmazánovým aromatem a nutriční hodnotou ořechů je tato chuťová kombinace rozhodně trefou do černého! Sledujte náš recept a připravte si tento vynikající pokrm i doma.
Suroviny
- 2 cukety
- 2 baklažány
- 3 papriky (červená, žlutá, zelená)
- 4 rajčata
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 g vlašských ořechů
- 100 g parmazánu
- sůl
- olivový olej
Postup
- Na pánvi si opečeme na plátky nakrájené cukety, baklažány a papriky, dokud nezměknou.
- Ve větším hrnci osmažíme na olivovém oleji nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájená rajčata a necháme dusit, dokud nezměknou.
- Přidáme opečené cukety, baklažány a papriky a necháme spolu vařit asi 15 minut.
- Přidáme nasekané vlašské ořechy a nastrouhaný parmazán.
- Porce ratatouille posypeme trochou parmazánu a můžeme podávat.