31. 12. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na ratatouille s pikantní bagetou, který vás okouzlí svou chutí a jednoduchostí přípravy. Skvělá kombinace křupavé bagety a zeleninové směsi zalité pikantní omáčkou je ideální volbou pro lehký a zdravý pokrm. Vychutnejte si skvělý chuťový zážitek plný aromatických bylinek a čerstvých surovin. S námi se naučíte připravit tu nejlepší ratatouille, kterou vaši hosté jistě ocení.
Suroviny
- 2 cukety
- 2 baklažány
- 2 cibule
- 3 rajčata
- 3 papriky
- 4 stroužky česneku
- Čerstvá bazalka
- Čerstvý tymián
- Olivový olej
- Sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidejte nakrájené cukety, baklažány, rajčata a papriky. Smažte do zjemnění zeleniny.
- Přidejte nadrobno nakrájenou bazalku a tymián. Osolte a opepřete podle chuti.
- Nechte ragú provařit alespoň 30 minut, aby se chutě slily.
- Na bagetu nakrájejte plátky a pokapejte je olivovým olejem. Posypte nasekanou petrželkou a sýrem. Zapečte v troubě, dokud sýr neztuhne.
- Servírujte ratatouille s křupavou pikantní bagetou.