31. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Ratatouille s pečeným lososem
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se, jak připravit chutný ratatouille s pečeným lososem doma! Tento recept kombinuje lahodné zeleninové pokrmy s křupavým a šťavnatým lososem, který můžete snadno připravit pro celou rodinu. Vyzkoušejte tento francouzský klasik z oblasti Provence a užijte si skvělou chuť a vůni čerstvých bylinek a zeleniny. Sledujte náš jednoduchý recept a dejte si tento lahodný pokrm ještě dnes! Suroviny:

  • 2 stredne velké cukiny
  • 2 papriky (červená a žlutá)
  • 2 baklažány
  • 4 paradajky
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • čerstvá bazalka a tymián
  • sůl, pepř, olivový olej
  • 4 filety lososa

Postup:

  1. Na začátku si připravte zeleninu. Cukinu, papriky, baklažány a paradajky nakrájejte na menší kousky. Cibuli a cesnak nakrájejte najemno.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli s cesnakem. Přidejte pokrájenou cukinu, papriky a baklažány a krájejte asi 10 minut.
  3. Přidejte nakrájené paradajky a nechte vařit dalších 15 minut. Přidejte čerstvou bazalku a tymián a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  4. Mezitím si předehřejte troubu na 180 stupňů. Filety lososa osolte a opeprte z obou stran a dejte na plech s pečícím papírem. Pečte asi 15-20 minut, dokud losos nebude dokonale uvařený.
  5. Servírujte ratatouille s pečeným lososem a můžete přidat ještě trochu čerstvé bazalky na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *